Ticket to Ride

Ticket to Ride - Europe - Board

Ticket to Ride er en serie af brætspil, der handler om at bygge jernbaner. Det gælder om at få bygget dine egne ruter, inden modstanderne enten får bygget deres ruter færdige eller får blokeret dine. Det er et dejlig simpel spil, hvor alle kan være med, og spillet tager sjældent over en time uanset udgaven.

Der er udgivet en lang række af både grundspil og udvidelser. Der findes 3 grundspil på dansk, der hver kan spilles som de er. Hertil kan senere tilføjes diverse udvidelser i dansk eller engelsk variant.

 

Om de danske udgaver

Ticket to Ride USA - Board

Ticket to Ride – USA: Indløs billet til en stor spiloplevelse! Dette fantastiske spil af Alan R. Moon er både et simpelt og hyggeligt spil, særdeles velegnet til familiehygge – men også et yderst kompetitivt spil. Ticket to Ride – USA,  lærer man på fem minutter. Pladen består af et kort over USA med togruter i forskellige farver og længde mellem storbyerne. I starten trækker hver spiller nogle “billetter”, der viser bestemte togruter. Billetterne er hemmelige for de andre spillere. Hvis man får bygget disse ruter, vanker der bonuspoints til slut i spillet, men man får minuspoints for dem man ikke har bygget. På en tur kan en spiller gøre én ud af tre ting: trække kort med farvede togvogne (som man bruger til at bygge ruter med), bygge en togrute (ved at lægge kort i en farve, der svarer til ruterne på kortet) eller trække nye billetter, der kan give bonus- eller minuspoints. Lynhurtigt bliver pladsen trang på kortet, og det bliver sværere og sværere at bygge sine bonusruter. Ticket to Ride har en fin balance mellem konkurrence og enkelhed, og alle fra 8 år kan være med – og med Days of Wonders sædvanlige høje kvalitet i komponenter og finish.

 

Ticket to Ride - Europe - Back

 

Ticket to Ride Europe byder på et nyt kort og nye udfordringer. Spillet har de samme gode, enkle grundregler som USA-udgaven. Men på kortet er der nu også tuneller og færgeruter, der skal bygges på særlige måder, og Ticket to Ride Europa byder også på en anden tilføjelse: stationer, der er brikker, du kan placere i en by og få muligheden for at anvende ruter, andre spillere har bygget. Mange nye taktiske udfordringer, men uden tvivl den bedste udgave af Ticket to Ride til at introducere nye spillere.

 

 

 

 

Ticket to Ride Nordic Countries - Back

 

Ticket to Ride Nordic Countries er for 2-3 spillere, og her er kampen om at bygge togruter endnu hårdere! Ticket to Ride Nordic Countries er for dem, der kan lide konkurrenceelementet i spilserien, og i mindre grad til de rolige familiestunder.

 

 

 

 


Har du spillet nogle af Ticket to Ride titlerne, så hjælp andre ved at give din mening om hvilken titel, der er bedst.

Hvilket Ticket to Ride spil synes du er bedst?

View Results

Loading ... Loading ...

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/spilrobotten.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *